Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Hasonmások között vannak akik kés alá feküdtek és van akik arfestéssel és egyébb megoldásokkal hétköznapi emberből változnak át. Az oldal ezen része azért készült hogy bepillantást nyerhessünk a kulisszák mögé, mi zajlik az öltözőkbe a smink tükör előtt, azokba a fortélyokba amitől oly hatékonyak ezek az imitátorok.

 

Michael Jackson rövid arcelemzés

 Az átváltozásokhoz persze némi nemű adottság is kell, fontos hogy valamelyest hasonló   karakterekkel                                                                                                                                          

Képbírjon az illető impersonátor. Maga Michael Jackson is két plasztikai műtéten esett át valamint állandó smink fedte az arcát. Az emberek között erről megoszlanak a vélemények, valakiben megbotránkozást váltott ki valakinek pedig kifejezetten szimpatikus volt ez az extrém  kissé nőies külső.  Valószínűleg ennek a nagy változtatásnak meg van a maga miértje, szerepet játszhatott pl apja állandó kritizálása az orra miatt, egy két szükségszerű plasztikázás baleset miatt és a Viltigo nevű pigmenthiány.

Az impersonátoroknak tanulmányozni kell főbb vonásait: föntről, a frizurával kezdve Michaelnek eredetileg mint minden afroamerikai férfinak fekete göndör haja volt, kezdetben az úgynevezett "mikrofon haj" később pedig a 70-es években más fazonra váltott, megfigyelhető volt hogy oldalt a haj nagyon rövidre fel volt szedve és ez meg is maradt neki sokáig.  A jellegzetes pajesz ami viszonylag  Kép vékony volt és a vége olykor szögletesen a fülcimpa irányába hajlott. A szemöldök talán még ennél is extrémebb volt hiszen, egyre vékonyabbra  és szögletesre volt szedve, az elején egy hossz emelkedő egyenes szakasz majd kb a szem 2/3-nál volt a csúcsa és onnan meredeken folytatódott folyamatosan elvékonyodva. A szem kontúrja is meg volt rajzolva sőt még a szem pillák is ki voltak húzva, viszont a szemhéja sosem volt kifestve.  Azoknak a hasonmásoknak akiknek kissé keskenyebb a szemük fehér ceruzával szokták megrajzolni a szem alsó kontúrját . Talán a "fitos" orr amit a legnehezebb leutánozni hiszen kevés férfinak van ilyen orra. Sok impersonátor vagy az orrluk átrajzolásával (pl Edward Moss, Navi, Michael Firestones) vagy  átlátszó ragasztószalaggal alakítja át az orrát(pl Christopher Gaspar,Deegan) Az orr elég meghaKéptározó nagy részt ezen áll vagy bukik mennyire hasonlít rá egy impersonator. Az ajkakat rúzzsal és egyéb arcfestéssel remekül meg lehet rajzolni. Mivel a jellegzetes orr miatt viszonylag nagy a távolság az orr és a felső ajak között, így érdemes erre is figyelni. Az állának jellegzetessége a horpadás, amit legkönnyebben arcfestéssel el lehet készíteni mesterségesen. A Viltigo nevű bőrbetegség miatt pedig az egész arca fehér volt ez egyszerűen fehér alapozóval kivitelezhető. Végezetül még egy momentum, hogy a járom csontnál az arc eléggé kiemelkedik, alatta pedig értelem szerűen besüpped ezt a hatást sötét színekkel el lehet érni.

 

 

 

Lássuk hát miből lesz a "cserebogár"

 

Kép                    A Képsorozaton: Edward moss

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

A képsorozaton:  Christopher

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Néhány smink tipp

Orr korekció

Álltalános alapszabály, az arc azon részét amelyet ki akarunk domborítani világosszínekkel míg a mélyedéseket sötétekkel lehet a kívánt hatást elérni. Ez az úgynevezett fény árnyékolási technika.

Széles orr esKépetében, némi alapozó és púder segítségével pillanatok alatt keskenyebbé varázsolhatod az orrodat - legalábbis optikailag! Egy kevés sötétebb árnyalatú alapozót vigyél fel az orrnyergedre, a középső részt azonban világosabb árnyalattal hangsúlyozd: az ujjbegyeiddel vagy egy szivaccsal óvatosan dolgozd össze az alapozót, amelyet utolsó lépésként egy vékony púderréteggel érdemes fixálnod!

Egy másik dolog: az orr csúcsosítása.  Az orrod leghegyesebb pontjára rakjál egy csepp sötétebb alapozót, fölé pedig egy kicsit világosabb alapozót, hogy a kívánt hosszhatást elérd. Természetesen az alapozót egyenletesen el kell dolgozni. A sminkelés végén vigyél fel sötétebb festéket az orrod két szélére (orrcimpákra).

Kép

 Harmadik momentum: az orluk korekciója. (A Bal oldali képen aa már korábban említett Edward Moss látható) Az orluk sötét szemceruzával átrajzolhat csúcsosra.

 

 

 

 

 

christof.jpg

  A fenti trükköknek ékes példája a belaga Christoff

 

 

 

 

 

Az említett tippek csak optikailag változtatták meg az orr formáját, de ha egy imitátor igazán profi akar lenni akkor csak is profi megoldásokkal kivitelezhető az orr átalakítása. Most nézzünk egy olyna megoldást ami nem csak otikai hanem valóságos hatást kölcsönöz.

nikki.jpg

 Ez a technika nem más mint a ragasztás. Valamilyen     ragasztószalaggal általában ragtapasszal felhúzzák az orr cimpát a kívánt formára. Két írányú erőhatásnak kell érvényesülnie az egyik két oldalról összenyomja az orcimpát, míg a másik pedig felfelé húzza az orr hegyét. Ki is lehetne erre a legjobb példa mint Nikki Paolo Goulart aki egyben okleveles sminkmester is.

Figyeljünk meg a képen Nikki eredeti és átalakított orrát. Ha jól megvizsgáljuk látható hogy kát oldalon dut a ragasztószalag, de ha a lentebbi tutoriálra készített képet nézzük ott már egyértelmű, valójában hogy is készül ez a megoldás.

 

ni.jpg